250 g sviesto arba margarino
250 g cukraus
6 kiaušiniai
150 g miltų
150 g miltų
100 g krakmolo
1 v. š. kakavos
1,5 a. š. kepimo miltelių
romo ir apelsinų esencijos
Kremui
2,5 indelio Mūsų švelniosios varškės
130 g cukraus pudros
400 ml grietinėlės
Tortui papuošti
šokolado drožlių
Paruošti trapią tešlą - minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 minutes). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 minutę). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilti esencijas ir atsargiai išmaišyti.
Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 - 3 v. š. tešlos. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 minutes. Taip iškepti 8 - 10 torto lakštų. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.
Kremas: išplakiau varškę su cukraus pudra. Atskirai išplakiau grietinėlę ir ją įmaišiau į varškę.
Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų pabarstyti šokolado drožlėmis. Tortą apie 1 val. palaikyti šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
P. S. į tešlą nepyliau jokių esencijų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą