REIKIA:
200 g chalvos
600 ml plakamosios giretinėlės
4 pakeliai sausainių (2 - šviesių, 2 šokoladinių)
0,5 l braškių
šaukštas nutarkuotos žaliosios citrinos žievelių
50 ml rudojo cukraus (neturėjau, tai tiek pyliau paprasto cukraus)
50 ml romo ( įpyliau kelis lašus romo aromato)
2 šaukštai krakmolo
gražių braškių, mėtų lapelių, kokosų drožlių.
1. Grietinėlę išplakti iki standžių putų. Chalvą sutarkuoti arba sutrupinti ir atsargiai kabinant šaukštu iš apačios į viršų sumaišyti su plakta grietinėle. Paruoštą masę mažiausiai 2 valandas dėti į šaldytuvą, kad atvėstų.
2. Braškes nuplauti ir nuskabyti kotelius, sumesti į plakimo indą, suberti cukrų, nutarkuotas žieveles ir įpilti romo. Sutrinti mediniu grūstuvu. Braškes trumpai pakaitinti, supilti šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišius padėti į šaldytuvą.
3. Ant stačiakampio padėklo išdėlioti šviesius sausainius ir aptepti grietinėlės-chalvos mase. Stengtis, kad pakankamai kremo tektų sausainių šonams ir jie neliktų sausi.
4. Antrą sluoksnį dėti tamsius sausainius, jį aptepti braškių drebučiais. Sluoksniuoti tol, kol baigsis paruošti įdarai.
5. Paskutinį šviesių sausainių sluoksnį saikingai aptepti grietinėle.
6. Tortą laikyti 6-8 valandas šaltai. Prieš patiekiant viršų aptepti likusia grietinėle ir papuošti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą