2013 m. liepos 16 d., antradienis

Aštriai marinuoti agurkėliai

Reikia:

2 kg. trumpų agurkėlių
4 v. šaukštų druskos
700 g. cukraus
1,5 stiklinės actro
7 v. šaukštų aliejaus
1 v. šaukšto maltos aštrios paprikos miltelių
2 česnako galvučių                                                                                                                                                                        
Agurkėlius nuplaukite, supjaustykite 0,5 cm. griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val. Kelis kartus permaišykite, per tą laiką atsiras skysčio.

Kitame inde pasiruoškite marinatą. Sumaišykite cukrų, actą, aliejų, aštrias paprikas bei supjaustykite griežinėliais česnako skilteles.

Po 6 valandų supilkite paruoštą marinatą ant agurkų ir palikite 12 val. Kelis kartus permaišykite, kad cukrus ištirptų, o marinatas vienodai įsigertų į visus agurkus. Po kelių val. agurkėliai jau būną tokie skanūs, kad negaliu atsitraukti nuo indo, piršteliai patys tiesiasi link agurkėlių.

Po 12 val. sudėkite agurkėlius į stiklainėlius, užpilkite marinatu ir užsukę padėkite į tamsią ir vėsią vietą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą