Reikia:
2 kg. trumpų agurkėlių
4 v. šaukštų druskos
700 g. cukraus
1,5 stiklinės actro
7 v. šaukštų aliejaus
1 v. šaukšto maltos aštrios paprikos miltelių
2 česnako galvučių
Agurkėlius nuplaukite, supjaustykite 0,5 cm. griežinėliais. Užberkite druska ir palikite 6 val. Kelis kartus permaišykite, per tą laiką atsiras skysčio.
Kitame inde pasiruoškite marinatą. Sumaišykite cukrų, actą, aliejų, aštrias paprikas bei supjaustykite griežinėliais česnako skilteles.
Po 6 valandų supilkite paruoštą marinatą ant agurkų ir palikite 12 val. Kelis kartus permaišykite, kad cukrus ištirptų, o marinatas vienodai įsigertų į visus agurkus. Po kelių val. agurkėliai jau būną tokie skanūs, kad negaliu atsitraukti nuo indo, piršteliai patys tiesiasi link agurkėlių.
Po 12 val. sudėkite agurkėlius į stiklainėlius, užpilkite marinatu ir užsukę padėkite į tamsią ir vėsią vietą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą