2010 m. lapkričio 26 d., penktadienis

Snikerinis pyragas

Šiam pyragui reikės:
100 gr. juodojo šokolado
100 gr. baltojo šokolado
2 pakelių Selga sausainių
100 gr. žemės riešutų
150 gr. margarino Vilnius
1 indelio sutirštinto kondensuoto pieno

Kavamale sumalti žemės riešutus (prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje) ir sumaišyti su.ištirpintu sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupėję) ir sumaišykite su riešutų sviestu. Galutinis rezultatas šiame etapape būna gana birus, tame viskas gerai, nes pyragui drėgmės suteiks kondensuotas pienas.
Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite mažais gabalėliais susmulkintą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau supjaustykite į kvadratėlius
Jei kepsite paprastoje skardoje - išklokite ją kepimo popieriumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą