2012 m. gruodžio 9 d., sekmadienis

Morkų keksiukai su "Karvutės" įdaru

Prieš kelias savaites nusipirkau žurnalą "Skonių kolekcija". Tačiau nebuvo laiko eksperimentuoti.Šiandien  nusprendžiau palepinti savo vaikus morkų keksiukais.
Reikės: 
4 vidutinio dydžio morkų
200 g sviesto
300 g miltų
15 g kepimo miltelių
15 g vanilinio cukraus
200 g cukraus
2 kiaušinių baltymų
8 saldainių "Karvutė"
1 šaukšto cinamono
žiupsnelio druskos
keksiukų formelių

Glazūrai:
10 šaukštų granuliuoto cukraus
3 šaukštų citrinų sulčių
1 arbatinio šaukštelio sviesto

1. Ištirpinti sviestą ir sumaišyti su cukrumi.
2. Morkas nulupti, smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su sviesto ir cukraus mišiniu.
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti į morkų mišinį ir gerai išmaišyti.
4. Suberti cinamoną ir vanilinį cukrų, išmaišyti
5. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą. Jei tešla per kieta išėjo, galima įpilti 3-4 šaukštus vandens.
6. Į kiekvieną keksiukų formelę įdėti po vieną valgomą šaukštą tešlos. Perpjauti saldainius pusiau ir sudėti i formeles ant tešlos. Sudėti likusią tešlą į formeles.
7. Kepti 180 C temperatūros orkaitėje 15-20 min., kol gražiai parus.
8. Citrinų glazūra: į dubenėlį suberti cukrų, supilti išlydytą sviestą, citrinų sultis ir išmaišyti. Glazūra turi būti grietinės tirštumo.
9. Keksiukams iškepus, leisti atvėsti, paskui nužtepti glazūra (deja, mano keksiukai nesugebėjo jos sulaukti:))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą