2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Griliažinis tortas















Reikės (26cm skersmens formai)
Biskvitams:
8 kiaušiniai (4 baltam,4 šokoladiniam biskvitui)
8 v.š. cukraus (4 baltam,4 šokoladiniam)
2 a.š. kepimo miltelių (1 baltam,1 šokoladiniam)
8 v.š. miltų (4 baltam, 4 šokoladiniam)
1 v.š. šokoladinės kakavos (šokoladiniam biskvitui)

Kremui:

3 kiaušiniai
250g cukraus
3 v.š. kakavos
250g sviesto



IR (vienam sluoksniui pertepti)

100g sviesto
trečdalis kondensuoto pieno
1 v.š. brendžio

Griliažas:

200g cukraus
1 a.š. sviesto
50g riešutų (tinka bet kokie)

Gaminimas

Biskvitui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų, įdėti cukraus ir gerai išmaišyti (aš darau viską mikserio pagalba). Tuomet išplakti baltymus kitame inde,sukrėsti i trynių masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais (šokoladiniam biskvitui ir su kakava),persijoti ir po truputį berti į kiaušinių masę, atsargiai maišant iš apačios į viršų. Kepimo formą patepti aliejumi, sukrėsti visą masę ir dėti į įkaitiną 180C orkaitę. Kepti apie pusvalandį, geriausia patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
Taip išsikepami du biskvitai-baltas ir šokoladinis. Juos atvėsinti ir po to perpjauti į dvi dalis, gauname iš viso 4 biskvitus.
Kremui kiaušinius pastoviai plakti ant karštos garų vonelės, berti cukrų palaipsniui ir vis plakti toliau, suberti kakavą ir vėl paplakti. Nuimame nuo garų vonelės, leidžiame atvėsti ir po to sumaišome su minkštu 250g sviestu, gauname gražią masę kremui.
1 sluoksniui pertepti minkštą sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir brendžiu.
Griliažui išlydyti sviestą, supilti cukrų, vis pamaišyt, kol cukrus iššsilydys ir taps skysta rusva masė. Suberti riešutus pamaišyti ir iškart pilti aliejumi pateptos lentutės. Leisti atvėsti, o po to suskaldyti, sutrupinti. Siūlau griliažą pasigaminti pirmiausiai arba  ir iš anksčiau galima!

Surinkimas

Dėti į lėkštę vieną baltą biskvitą, sulaistyti arbata, dėti kakavinio kremo, pabarstyti griliažu. Dėti antrą šokoladinį biskvitą, vėl sulaistyti arbata,tada tepti kondensuoto pieno sviestinį kremą, vėl pabarstyti griliažu ir vėl baltą biskvitą,sulaistytą arbata,tepti kakavinio kremo,barstyt griliažą,užbaigti šokoladiniu biskvitu. Ant viršaus ir šonus tepti kremą,ir užbarstyt griliažu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą