2013 m. spalio 12 d., šeštadienis

Tinginių napoleonas

Reikės:
360 gr. sluoksniuotos tešlos sausainėlių ("kauliukai") ir saujos tų pačių sausainėlių dekoravimui.
3 kiaušinių
25 gr. miltų
100 gr. cukraus
500 ml pieno
1 šaukštelio vanilinio cukraus
50 gr. sviesto

Į kaitinimo indą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir viską gerai mikseriu išplakti. Įpilti pieno, išmaišyti. Turi gautis skystos konsistencijos.
Kaitinti ant vidutines ugnies, nuolat maišant, kad nekibtų prie dugno, kol masė pradės tirštėti.
Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą, išmaišyti iki vientisos masės.

Sausainius supilti į gilesnį indą, užpilti šiltu kremu ir viską gerai išmaišyti. Gautą masę sukrėsti į maistine plėvele ištiestą kepimo formą, paspaust, kad tolygiai pasiskirstytų.
Palikti kelias valandas ant stalo, kad atvestų, veliau perkelti į šaldytuvą ir palikti nakčiai.
Kitą dieną išimti iš formos, šonus ir viršų aplipinti sausainių trupiniais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą