2010 m. rugsėjo 26 d., sekmadienis

Obuolių pyragas


Už lango šiltas ruduo - bobų vasara. Tai tokiomis dienomis geriausia laiką leisti gamtoje. Iš kaimo parsivežiau kraitę obuolių. Dalis jų valgymui, dalį išviriau, o keletą obuolių paėmiau pyragui.

Reikia:
Obuolių, cinamono, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės miltų, 1 stiklinės manų kruopų.

Obuolius nulupau ir, išėmus sėklides, sutarkavau burokine tarka. Pabarsčiau cinamonu ir išmaišiau. Paėmiau kitą dubenį, į kurį supyliau miltus, manų kruopas ir cukrų. Viską išmaišiau.
Formą išklojau sviestiniu popieriumi. Pabarstau formą sausu mišiniu, uždedu sluoksnį obuolių. Ir taip sluoksniuoju, kol viską sudedu. Viršutinis sluoksnis - sauso mišinio. Ant viršaus uždedu keletą gabaliukų sviesto. Pašaunu 1 valandai į ,įkaitintą iki 180 laipsnių, orkaitę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą