Jums reiks:
Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte
šaldytų vyšnių (2 pak.)
Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)
Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuoja pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių. Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val. (tik ne į šaldiklį).
Išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą. Dedame atšilusias vyšnias, vyniojame tutelę. Sudedam pagaliukus kepti.
Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba jeigu grietinė neriebi 10 g želatinos.
Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, pilti kremą, tarpuose dėti 4 pagaliukus, pilti kremą ir taip kol baigsis pagaliukai
įdėti į šaldytuvą stingti... Skanaus...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą