2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Tortukas "Malkos po sniegu"


Jums reiks:
Tešlai:
250 g sviesto

200 g grietinės
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte

šaldytų vyšnių (2 pak.)

Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)

Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuoja pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.
Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val. (tik ne į šaldiklį).
Išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą. Dedame atšilusias vyšnias,
vyniojame tutelę. Sudedam pagaliukus kepti.
Pagaliukai kepa 200 laipsniu orkaiteje apie 12 min. iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.

Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba jeigu grietinė neriebi 10 g želatinos.

Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, pilti kremą, tarpuose dėti 4 pagaliukus, pilti kremą ir taip kol baigsis pagaliukai
įdėti į šaldytuvą stingti... Skanaus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą