2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Obuoliniai pyragaičiai

Už lango ruduo. Obelų šakos linksta nuo gausaus derliaus. Tad nusprendžiau šeimyną palepinti pyragaičiais.

Reikės:
TEŠLAI:
2 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas aliejaus
3 nelabai kupini šaukštai miltų
1  šaukštelis kepimo miltelių

OBUOLIŲ KREMUI
800 g obuolių arba 400 ml obuolių tyrės
100 ml vandens želatinai brinkinti
10 g želatinos

GRIETINĖLĖS DREBUČIAMS
100 ml obuolių sulčių
10 g želatinos
450 ml grietinėlės
1-2 šaukštai cukraus

Įkaitinti orkaitę iki 190 C. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Į dubenį įmušti kiaušinius, lėtai berti cukrų, suplakti iki standžių putų. Pamažu supilti aliejų, atsargiai maišant mentele, po tuputį suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešlą supilti į skardą ir išlyginti. Kepti apie 6-8 minutes. Iškepus ir atvėsinus biskvitą išimti, nuimti popierių. Perkelti į konditerinę formą.
Obuolius iškepti, nulupti,minkštimą pertrinti per sietelį. Obuolių kremui skirtą želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti, tada ištirpinti. Sumaišyti su obuolių tyre.
Želatiną grietinėles drebučiams išbrinkinti obuolių sultyse, ištirpinti. Grietinėlę išplakti su cukrumi, sumaišyti su išbrinkinta želatina.
Ant biskvito supilti obuolių drebučius, kai gerokai apstings,ant viršaus užpilti grietinėlės drebučius ir sustingdyti. Tada supaustyti peiliu.
SKANAUS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą